Naše jogurty
Základní surovinou našich výrobků je naše mléko z chovu dojnic holštýnského plemene z farmy v Srbech, jde o mléko s minimálním obsahem tuku 3,5% (v letních měsících procento tuku klesá k hodnotě 3,5%, v zimních naopak roste až k hranici 4%).
Naše výrobky můžete zakoupit v sídle společnosti v Meclově ve všední dny (po-pá) od 10.00 – 16.00 hod v horním patře administrativní budovy a ve Staňkově v jídelně společnosti AGRO Staňkov a. s. ve všední dny od 08.00 – 13.00 hod.
Začátky minimlékárny
Původní myšlenka na využití objektu jídelny na středisku v Srbech pro účely potravinářské výroby vznikla v roce 2017. V průběhu roku 2018 byly upraveny prostory kuchyně tak, aby splňovaly veškeré normy pro potravinářskou výrobu a byla pořízena základní technologie pro faremní zpracování mléka. Jde zejména o 200 litrový pasterizační hrnec, nerezové stoly pro manipulaci, plnička obalů, zrající a chladící skříně.
V dubnu 2019 se rozběhla výroba mléčných výrobků, konkrétně jogurtů a zákysů. Jogurt je v základních variantách vyráběn buď jako bílý o gramáži 500 g nebo s různými příchuťemi o gramáži 240 g. Zákys je vyráběn v půllitrovém provedení.
Tvarohový dezert s jogurtem prodávaný pod názvem „jogotvaroh“ získal v roce 2020 prestižní ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje v kategorii mléčné výroby ostatní.